søndag den 26. juni 2016

Let sommermad med spidskål, rejer og mango

Spidskål og rejer, dejlige sommer-spiser der klæder hinanden rigtig godt efter min smag. Og så lige et eksotisk strejf fra mangoen og jordnødderne. Jo, den sammensætning kan godt anbefales. 

Med hensyn til portionen størrelse, så er der nogle gange lidt svært at sige, hvor mange der er til. Jeg ved godt, hvad jeg selv kan spise. Men er det sådan en gennemsnits-mængde, eller spise andre mere eller mindre? Nå, men er man i tvivl må man jo prøve sig frem. Får man rester, gør det ikke så meget, da mange rester egner sig fint som en del af frokosten næste dag.
Spidskål med rejer, forårsløg og mango
(1 person plus frokost?)
4 stk forårsløg
100-150 g spidskål (afhængig af hvor sulten du er)
olivenolie
karry
125 g rejer
½ dl vand
2 spsk flødeost
½ mangofrugt
25 g jordnødder
Forårsløgene skæres i mindre stykker. Spidskålen skæres i tynde strimler. Lidt olie varmes på panden og karryen svitses heri. Forårsløgene tilsættes og svitses, til de bliver bløde. Den strimlede spidskål tilføjes sammen med rejerne og det hele svitser under låg i ca. fem minutter til det hele er varmet igennem. Tilsæt vandet og flødeosten og vende det hele rundt og varm det igennem. Til sidst inden serveringen vendes mangofrugt og jordnødder i kålblandingen. Og så er maden klar. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar