fredag den 12. august 2016

Grønne sprøde og knasende frikadeller med quinoa og broccoli

Fik du kogt lidt for meget quinoa, som ikke blev spist op? Så fortvivl ikke, da quinoaen egner sig rigtig godt til frikadeller uden kød. Her er de blandet med broccoli, brug gerne den bedste del af stokken. Quinoaen giver frikadellerne en dejlig sprød overflade, der knaser lidt. Får du ikke spist dem alle til aftensmaden, så er de også gode til madpakken. 





Grønsagsdeller med quinoa og broccoli
(2 personer)
1 dl quinoa
½ rødløg
125 g broccoli
1 æg
2 spsk fuldkornshvedemel
salt, peber
røget paprika
Skyl quinoaen og kog den efter anvisningen på pakken. Lad den eventuelt afdryppe i en sigte. Riv broccolien fint (brug gerne den bedste del af stokken) f.eks. i en minihakker. Hak rødløget fint. Bland den kogte afkølede quinoa i en skål med revet broccoli, revet løg, æg, mel, salt og peber samt røget paprika. Rør det hele til en fars. Form til frikadeller og steg dellerne på panden i olivenolie i ca. 10 minutter til de er gyldne og sprøde. Serveres med en god salat til og evt. kartofler.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar