søndag den 21. august 2016

Pasta med krydret blomkål

I sidste indlæg skrev jeg om squash, som har sæson lige nu. Det samme gælder for blomkål. Men det med sæsonen tænker man ikke altid så meget over, da mange ting jo kan fås hele året. Som blomkål f.eks. Oven i købet har danske blomkål en lang sæson – fra juni til november. Så man kan roligt kaste sig over blomkålen hele sommeren og efteråret.

I dagens opskrift er blomkålen bagt i ovnen, det er jeg selv ret vild med. Sammen med rødløg, citron og pasta blev det til en dejlig vegetarret.
Pasta med krydret blomkål, rødløg og citron
(1 person)
¼ blomkålshoved delt i buketter
½ rødløg
olivenolie
½ tsk paprika – gerne en der er lidt stærk
salt, peber
60 g pasta – jeg brugte en rest bønnepasta
½ fed hvidløg finthakket eller presset
1 tsk citronsaft
1 tsk revet citronskal
hakket persille

Vend blomkålsbuketter, rødløg skåret i mindre stykker og paprika med 1 spsk olivenolie. Læg grønsagerne på et stykke bagepapir og bag dem i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter. Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Gem en ½ deciliter af kogevandet. Varm lidt olie på panden og svits hvidløget, til det er sprødt men endelig ikke brunt. Tilføj blomkål, rødløg, pasta, citronsaft og –skal samt persille. Vend det hele rundt og smag til med salt og peber. Tilføj evt. det gemte kogevand for at give en god konsistens. Serveres med dagens salat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar