onsdag den 3. august 2016

Ovnbagt spidskål med smag af Italien

Det er sæson for spidskål lige nu. Heldigt for mig, for jeg elsker spidskål :-) De kan bruges på mange måder – rå i salater, vendt på panden i lidt olie – eller som i dagens ret, ovnbagt med topping. Og så findes de også i flere farver. den røde er altid flot i en salat. Men i dag er det den hvide spidskål jeg har brugt og den har fået en topping, der bringer tankerne til Italien.
Ovnbagt spidskål med smag af Italien
(2 personer)
1 lille spidskål
30 g soltørrede tomater
50 g oliven
30 g gorgonzola
olivenolie
Italienske krydderier – jeg havde en færdiglavet Bruschetta-blanding. Har du ikke det, kan du bruge oregano, basilikum, hvidløgspeber eller hvad du nu forbinder med Italien

Halver spidskålen på langs og blancher den i kogende, letsaltet vand. Lad kålen dryppe godt af og læg den i et ovnfast fad med skærefladen opad. Hvis spidskålene står lidt for skævt, kan man evt. skære noget af bunden af, så de står mere lige. Hak soltørrede tomater og oliven rimelig fint. Vend dem med krydderierne og lidt olie og fordel massen oven på spidskålene. Slut af med klatter af gorgonzola. Bag spidskålene i ovnen i ca. 15- 20 minutter. Spis dem med brød og salat til eller brug dem som tilbehør til grillmad.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar