Bagte kartofler er god og mættende mad. Man kan fylde dem med alverdens ting og sager, her er de fyldt med broccoli og ost og det er altså ikke dårligt. Hvis du er kødspiser, kan du spise dem som tilbehør til kødet. Hvis du er vegetar eller bare ikke spiser kød hver dag, kan du spise dem sammen med en god salat.
(2 store bagekartofler)
50 g kogt broccoli
50 g revet cheddarost
2 spsk olivenolie
2 spsk skyr
hvidløgspeber
paprika
salt
Start med at skrubbe kartoflerne rene. Bag dem i ovnen ved
200 grader i ca. 1 time. Er de store, skal de måske have mere end en time. Når
de er blevet nogenlunde møre, tages de ud og køler lidt af. Det meste af
kartoffelkødet skrabes ud med en ske, pas dog på skallen. Den skal helst
forblive hel. Smør ydersiden af skrællen med lidt olie. Til fyldet røres
kartoffelkødet sammen med olie og skyr til en jævn masse, f.eks. med en
elpisker. Tilsæt broccoli, halvdelen af osten og krydderierne. Kom fyldet i
kartoflerne, pres det sammen. Drys resten af osten over kartoflerne og bage dem
igen ca. 20 minutter. Serveres med dagens salat.
Du kan også lave bagte kartofler med skinke og krydderdip - se opskriften her
Ingen kommentarer:
Send en kommentar