onsdag den 28. september 2016

Bagte kartofler med fyld af broccoli og ost

 Så har jeg igen måtte svigte bloggen lidt pga. af andre ting i livet - familiebesøg, sene arbejdsdage m.m. Men nu er jeg tilbage igen med en opskrift, der passer meget godt til det efterår, der så småt begynder at indfinde sig efter en fantastisk sensommer.

Bagte kartofler er god og mættende mad. Man kan fylde dem med alverdens ting og sager, her er de fyldt med broccoli og ost og det er altså ikke dårligt. Hvis du er kødspiser, kan du spise dem som tilbehør til kødet. Hvis du er vegetar eller bare ikke spiser kød hver dag, kan du spise dem sammen med en god salat.


Bagte kartofler med broccoli og cheddarost
(2 store bagekartofler)
50 g kogt broccoli
50 g revet cheddarost
2 spsk olivenolie
2 spsk skyr
hvidløgspeber
paprika
salt

Start med at skrubbe kartoflerne rene. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time. Er de store, skal de måske have mere end en time. Når de er blevet nogenlunde møre, tages de ud og køler lidt af. Det meste af kartoffelkødet skrabes ud med en ske, pas dog på skallen. Den skal helst forblive hel. Smør ydersiden af skrællen med lidt olie. Til fyldet røres kartoffelkødet sammen med olie og skyr til en jævn masse, f.eks. med en elpisker. Tilsæt broccoli, halvdelen af osten og krydderierne. Kom fyldet i kartoflerne, pres det sammen. Drys resten af osten over kartoflerne og bage dem igen ca. 20 minutter. Serveres med dagens salat.

Du kan også lave bagte kartofler med skinke og krydderdip - se opskriften her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar