Varmt vejr er dejligt vejr til at spise salat i. Eller - jeg kan nu godt spise salat hele året, men ofte kan det være nok med en salat som hovedret, hvis det er så varmt. Denne salat kræver dog, at man tænder for ovnen, medmindre man vælger at grille grønsagerne på grillen i stedet. Det vil jeg også tro kunne blive ret godt.
Opskriften er lavet med inspiration fra Twin Food
Salat med perlerug, aubergine, tomater og fetaost
(1-2 personer)
125 g rugspelt
½ aubergine
½ courgette
125 g blomme- eller cherrytomater
olivenolie
balsamico
salt, peber
75 g fetaost
lidt salat
Kog rugspelten efter anvisningen på pakken. Lad den køle af.
Skyl aubergine og squash. Skær begge dele i skiver. Pensl dem med olie på begge
sider og krydr med salt og peber. Skær tomaterne over og vend dem i en blanding
af olie, balsamico, salt og peber. Fordel grønsagerne på et stykke bagepapir og
bag dem i ovnen i 50 minutter ved 150 grader. Lad grønsagerne afkøle lidt inden
de vendes med rugspelt, strimlet salat og fetaost. Salaten egner sig både som
hovedret (så er der kun til en person plus madpakke) eller som tilbehør (2
personer)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar