fredag den 30. september 2016

Cremet risotto med græskar og gulerødder

Så blev vejret efterårsagtigt og lige om lidt er det første oktober, Så er det tid til mere efterårsagtig mad. Som f.eks. denne risotto klædt i orange lavet med hokkaido og gulerødder. Opskriften fandt jeg hos  Boligliv      

For mit vedkommende bliver det (forhåbentlig) sommer lidt endnu, da jeg i morgen rejser til Andalusien, hvor jeg skal på vandreferie. Så den næste uges tid bliver der stille på bloggen.

Cremet risotto med græskar og gulerødder
(2-3 personer)
500 g græskarkød fra hokkaido
½ løg
1 spsk olie
1 fed finthakket hvidløg
150 g risottoris
5 dl bouillon
1 spsk æbleeddike
30 g parmesanost
2 store gulerødder
chili
olivenolie
hvidløg
rosmarin
Skær hokkaidoen i mundrette stykker uden skræl. Damp dem i så lidt vand som muligt i ca. 15 minutter, til de er møre. Hak løget, varm olien i en gryde og svits løg, hvidløg og ris et par minutter. Kom gradvist bouillon i af flere gange, så bouillonen kan blive opsuget af risene efterhånden. Risene er færdige efter ca. 20 minutter. Afdryp den kogte hokkaio og blend den til en pure. Vend hokkaidopureen sammen med halvdelen af parmesanosten i risottoen og smag den til med salt og peber.
Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Hak chilien fint og hak hvidløget fint. Varm olien på en pande og rist gulerødderne med chili og hvidløg samt frisk rosmarin i ca. 3 minutter ved god varme. Gulerødderne skal være møre, men stadig have bid. Krydr med salt og peber. Server risottoen med gulerødder og revet parmesan.Ingen kommentarer:

Send en kommentar