Der er stadig masser af dejlige friske blommer derude. Prøv at komme dem i en salat, f.eks. som denne med grønkål og feta. Kan spises som tilbehør til kød eller som hovedret med brød til.
Salat med grønkål, blommer og feta
(1 person)
2 blommer
balsamico
50 g grønkål
30 g tranebær
½ æble
30 g fetaost
en lille håndfuld valnødder
Dresing:
olivenolie
æblecider
honning
salt, peber
Halver blommerne og tag stenene ud. Skær blommerne i både.
Læg dem på bagepapir , dryp lidt balsamico over og bag dem i ovnen ved 120
grader i 20-25 minutter. Blommerne skal helst ikke blive for bløde, så hold øje
med dem. Lad dem afkøle. Hak grønkålen i en passende størrelse. Pisk
ingredienserne til dressingen sammen og vend den i grønkålen sammen med
tranebær. Skær æblet i tynde skiver og kom æbleskiverne i salaten. Fordel salaten i
en dyb tallerken. Drys med valnødder og smuldret fetaost. Så er dagens salatservering
klar.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar