fredag den 16. september 2016

Skøn sensommersalat med grønkål, blommer og feta


Der er stadig masser af dejlige friske blommer derude. Prøv at komme dem i en salat, f.eks. som denne med grønkål og feta. Kan spises som tilbehør til kød eller som hovedret med brød til.






Salat med grønkål, blommer og feta
(1 person)
2 blommer
balsamico
50 g  grønkål
30 g tranebær
½ æble
30 g fetaost
en lille håndfuld valnødder
Dresing:
olivenolie
æblecider
honning
salt, peber
Halver blommerne og tag stenene ud. Skær blommerne i både. Læg dem på bagepapir , dryp lidt balsamico over og bag dem i ovnen ved 120 grader i 20-25 minutter. Blommerne skal helst ikke blive for bløde, så hold øje med dem. Lad dem afkøle. Hak grønkålen i en passende størrelse. Pisk ingredienserne til dressingen sammen og vend den i grønkålen sammen med tranebær. Skær æblet i tynde skiver og kom æbleskiverne i salaten. Fordel salaten i en dyb tallerken. Drys med valnødder og smuldret fetaost. Så er dagens salatservering klar. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar