En dejlig uges ferie i Andalusien er slut og jeg kom fra dejlige varme dage i Sydspanien hjem til køligt dansk efterårsvejr. Det kræver efterårsagtig mad og det kunne f.eks. være denne enkle ret med kartofler, ost og grønkål. Hvis du synes, at grønkålen ser lidt mærkelig ud i farven, så er det ikke så underligt. Jeg har nemlig brugt rød grønkål! Men du kan også sagtens bruge grøn grønkål.
Kartoffelfad med grønkål og blå ost
(2 personer)
250 g kartofler
salt, peber
150 g frisk grønkålen
1 rødløg
1 dl mælk
1 dl fløde
26 g Danablu
Kartoflerne skæres i tynde skiver, kommes i en gryde med
vand og koger et par minutter. Lægges i en sigte til afdrypning. De groveste
ribber fjernes fra grønkålen. Kålen skæres ud i grove stykker. Kommes i kogende
letsaltet vand og afdryppes. Løget hakkes fint og svitses i lidt olie på
panden, til de bliver bløde. Mælken og fløden blandes og Danabluosten røres
helt ud i væsken, så væsken bliver tyk og jævn. Et ildfast fad smøres. I bunden
lægges halvdelen af kartoflerne og der krydres med salt og peber. Oven på kartoflerne lægges de hakkede løg.
Kålen knuges godt og lægges oven på løgene. Halvdelen af mælkeostsaucen
hældes over. Resten af kartoflerne lægges oven på kålen og resten af
mælkeostsaucen hældes over. Krydr igen med salt og peber. Bages i ovnen ved 200 grader i 30-40 minutter. Spis salat til og evt. brød. Du kan også bruge kartoffelfadet som tilbehør til f.eks. frikadeller, pølser eller andet kød.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar