onsdag den 12. oktober 2016

Nem efterårsmad - Kartoffelfad med grønkål og blå ost

En dejlig uges ferie i Andalusien er slut og jeg kom fra dejlige varme dage i Sydspanien hjem til køligt dansk efterårsvejr. Det kræver efterårsagtig mad og det kunne f.eks. være denne enkle ret med kartofler, ost og grønkål. Hvis du synes, at grønkålen ser lidt mærkelig ud i farven, så er det ikke så underligt. Jeg har nemlig brugt rød grønkål! Men du kan også sagtens bruge grøn grønkål. 





Kartoffelfad med grønkål og blå ost
(2 personer)
250 g kartofler
salt, peber
150 g frisk grønkålen 
1 rødløg
1 dl mælk
1 dl fløde
26 g Danablu

Kartoflerne skæres i tynde skiver, kommes i en gryde med vand og koger et par minutter. Lægges i en sigte til afdrypning. De groveste ribber fjernes fra grønkålen. Kålen skæres ud i grove stykker. Kommes i kogende letsaltet vand og afdryppes. Løget hakkes fint og svitses i lidt olie på panden, til de bliver bløde. Mælken og fløden blandes og Danabluosten røres helt ud i væsken, så væsken bliver tyk og jævn. Et ildfast fad smøres. I bunden lægges halvdelen af kartoflerne og der krydres med salt og peber. Oven på kartoflerne lægges de hakkede løg. Kålen knuges godt og lægges oven på løgene. Halvdelen af mælkeostsaucen hældes over. Resten af kartoflerne lægges oven på kålen og resten af mælkeostsaucen hældes over. Krydr igen med salt og peber. Bages i ovnen ved 200 grader i 30-40 minutter. Spis salat til og evt. brød. Du kan også bruge kartoffelfadet som tilbehør til f.eks. frikadeller, pølser eller andet kød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar