I Rema havde de på et tidspunkt tilbud på rødfisk og det fik jeg lyst til at
prøve. Jeg har ikke meget erfaring med fisk udover de allernemmeste som f.eks.
laks, tun, makrel, rødspættefletter. Så jeg havde aldrig lavet en ret med
rødfisk før, jeg tror faktisk ikke engang, jeg har smagt det før.
For at tage det sidste først, så havde fisken en fin delikat
smag. Og konsistensen af kødet virkede lækker. Til gengæld var der lige de der
skæl, der skulle skrabes af. Det var en helt ny oplevelse for mig. Helt nemt
var det ikke, men jeg fik da skrabet dem af.
Opskriften er min version af en opskrift, jeg så hos
skagenfood.dk
Rødfisk med rodfrugter og balsamicomandler
(2-3 personer)
350 g rødfisk
½ dl olivenolie
citron
hvidløg
timian
salt og peber
50 g mandler
2 spsk balsamico
1 spsk honning
200 g kartofler
½ citron
225 g rødbeder
150 g gulerødder
½ porre
Marinade: ½ dl olivenolie, saft fra det halve af den halve
citron, 2 fed presset hvidløg, timian, salt og peber. Det hele røres sammen og
smages til.
Rodfrugter: Skræl rødbeder, gulerødder og kartofler. Skær
dem i mindre tern. Skær porren ud i mindre stykker. Læg alle grønsager ned i et
ildfast fad, brug gerne et stort fad så laget af grønsager ikke bliver for
tykt. Hæld marinaden over og vend det hele rundt. Kom stanniol over grønsagerne
og bag fadet i ovnen ved 225 grader i 45 minutter eller til grønsagerne er møre.
Mandler: Mandlerne lægges på en tør opvarmet pande. Når
mandlerne er opvarmet, tilsættes honning og balsamico. Pas på de ikke brænder
på. Når panden er tør, er mandlerne færdige.
Fisk: Skrabet skindet fri for skæl (gerne i køkkenvasken, da
det sviner en del) og dup fisken tør. Skær fisken i portionsstykker og læg dem
med skindsiden nedad oven på rodfrugterne. Pres lidt citron over og dryp med
lidt olie. Krydr med salt og peber. Fisken skal have 10-15 minutter, så den
skal i ovnen, når grønsager har bagt 30 minutter.
Note: Det smagte godt, jeg kunne godt blive glad for rødfisk
– trods arbejdet med skællene.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar