onsdag den 19. oktober 2016

Pastafad med græskar og spinat

Den danske efterårsferie er efterhånden blevet til en helt Halloween-ferie. Hvilket er fint nok for mig, hvis det kan holde julepynten lidt på afstand. Der er græskar, uhyggelige skabninger og edderkopper alle vegne. Edderkopper sætter jeg ikke gerne tænderne i, selvom jeg ved at de gør det nogle steder i verden. Græskar derimod kan bruges til mange lækre ting. I dagens ret har jeg brugt Hokkaido i en ret med pasta og spinat. Det er dejlig kødfri efterårsmad.Pastafad med græskar og spinat
(2 personer)
100 g fuldkornspasta
250 g græskarkød dvs. uden skræl og kerner
olivenolie
salt, peber
200 g frossen spinat, optøet
muskat
frisk eller tørret timian
frisk eller tørret salvie
25 g smør
1 spsk hvedemel
3 dl mælk
50 g Danablu eller anden blå ost
25 g revet parmesan
Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Lad den afdryppe. Skær græskarkødet i mindre tern. Varm olien på panden og svits græskarternene ved middel varme i 10-15 minutter. Krydr med salt, peber, muskatnød, timian og salvie. Lad græskarternene svitse fem minutter mere. Vend derefter græskartern og spinat med pasta.
Varm mælken. Smelt smørret i en gryde til det bliver gyldent. Pisk melet i og pisk derefter den varme mælk i af flere omgange, til du har en tyk sovs. Pisk de to slags oste i sovsen, tilføj evt. mere mælk, hvis du synes sovsen bliver for tyk. 
Smør et ildfast fad, læg pasta- og grønsagsblandingen  i fadet og hæld ostesovsen over. Bag pastafadet i ovnen ved 200 gra der i ca. 30 minutter. Læg evt. et stykke stanniol over de sidste 10 minutter, hvis overfladen bliver for brun.

Note: Ret lækkert pastafad. Bliver bedst, hvis der er så meget sovs, at pastaen ikke bliver for tør.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar