søndag den 11. december 2016

Dejlig blendet vintersuppe med selleri og porrer

Vintertid er suppetid og heldigvis findes der et utal af forskellige supper. Jeg kan både lide dem med fyld og de blendede supper. Dagens suppe er en blendet suppe lavet med to dejlige vintergrønsager - rodselleri og porrer. Den er inspireret af en opskrift, jeg har set hos Vanløse Blues, en af mine favorit madbloggere.





                                                      
Blendet suppe med selleri og porrer
(2 personer)
1 lille knoldselleri (min vejede ca. 330 g i skrællet tilstand)
2 porrer (i renset tilstand ca. 200 g)
25 g smør
8-9 dl bouillon
1 dl mælk
salt, peber
Topping:
pærer
ristede solsikkekerner
persille
evt. tynde porrestrimler
Skær skrællen af sellerien og skær den derefter i tern. Rens porrerne og skær dem i små stykker. Gem evt. lidt af det grønne til pynt. Smelt smørret i en gryde og svits porrerne til de bliver klare. Tilsæt selleritern og svits yderligere et par minutter.
Hæld bouillon i gryden, læg låg på og lad suppen koge 20-25 minutter. Blend suppen med en stavblender, hæld den tilbage i gryden og tilsæt 1 dl mælk. Tilføj evt. ekstra vand, hvis du synes at suppen er blevet for tyk. Smages til med salt og peber samt evt. lidt citronsaft.

Server suppen i dybe tallerkener og top op med pæreskiver, græskarkerner, finthakket persille og evt. porrestrimler. Spis brød til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar