torsdag den 8. december 2016

Vintersalat med grønkål, græskar og feta

På sådan en grå trist vinterdag kan man godt bruge noget mad med farver. Som f.eks. denne salat der er lavet med rød grønkål (ja grønkål kan godt være rød, selvom det er lidt at en modsigelse).  Uanset farven er det skønt med grønkål til vinterens salater. Der er også bagte græskartern i salaten. Jeg kan bedst lide dem, når de ikke bliver for bløde. De må godt stadig have lidt bid. Inspirationen til salaten kommer fra Hjemme hos Zenia
Vintersalat med grønkål, græskar og feta (min version)
(2-3 personer)
½ eller et lille Hokkaidogræskar
olivenolie
salt, peber
100 g finthakket grønkål, ribbet vægt
balsamicoeddike
en lille håndfuld grofthakkede pecannødder (valnødder kan også bruges)
en lille håndfuld tørrede tranebær
50 g fetaost

Skyl græskarret. Skær toppen og bunden af samt eventuelle grimme pletter. Skær græskarret over og fjern kernerne. Skær derefter græskarret i tern. Vend græskarternene med olie, salt og peber. Læg dem på bagepapir og bag dem i ovnen ved 190 grader i 25-30 minutter, afhængig af hvor bløde du ønsker dine græskartern. Lad dem afkøle.

Hæld grønkålen i en stor skål, tilsæt en halv spiseskefuld olivenolie samt salt og peber og masser kålen, til den bliver blød. Lav en dressing af olivenolie og balsamico samt salt og peber. Vend grønkålen med dressingen samt pekannødder, tranebær og smuldret feta. Fordel til sidst græskar på toppen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar