Kender du romanescokål, den sjove grønne kål der ligner
blomkål, men som har en masse små kegleformede spidser? Der er sådan lidt science fiction over den. Kålen, som nærmest er en blanding af blomkål og broccoli, kommer fra Italien hvor den har været kendt siden middelalderen.
Har du ikke romanescokål, kan du bruge blomkål eller broccoli til opskriften.
Romanescokål bagt i ovnen med tomater og quinoa
Har du ikke romanescokål, kan du bruge blomkål eller broccoli til opskriften.
Romanescokål bagt i ovnen med tomater og quinoa
(2-3 personer)
½ dl quinoa
1 lille løg
olivenolie
chili
hvidløg
1 dåse tomater
salt, peber
½-1 romanesco-kålhoved
1 skive brød
1 bdt persille
25 g parmesanost
Start med at skylle quinoaen og kog den derefter efter
anvisningen på pakken. Hak løg, hvidløg
og chili fint. Varm lidt olie i en gryde og svits løgene, til de er blevet
bløde. Tilsæt hvidløg og chili samt dåsetomaterne. Lad tomatsovsen koge fem
minutter. Hæld den i bunden af et smurt ildfast fad. Fordel quinoaen ovenpå.
Skyl romanescokålen og del den i små buketter. Halver evt.
buketterne i to. Brug også gerne noget af stokken, den skæres så i tern. Fordel
romanescokålstykkerne ovenpå quiona og tomatsaovs. Læg stanniol over og sæt
fadet i ovnen i 30 minutter ved 200 grader.
Imens hakkes persille, brød og parmesanost fint og blandes
sammen. Når grønsagsfadet har stået i ovnen i 20 minutter, fjernes staniolen og
brødblandingen drysses oven på romanescokålen. Sæt fadet i ovnen i 15 minutter
til og så er retten klar til servering. Spis den sammen med dagens salat.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar