mandag den 5. december 2016

Romanescokål bagt i ovnen med tomater og quinoa

Kender du romanescokål, den sjove grønne kål der ligner blomkål, men som har en masse små kegleformede spidser? Der er sådan lidt science fiction over den. Kålen, som nærmest er en blanding af blomkål og broccoli, kommer fra Italien hvor den har været kendt siden middelalderen.

Har du ikke romanescokål, kan du bruge blomkål eller broccoli til opskriften.

Romanescokål bagt i ovnen med tomater og quinoa
(2-3 personer)
½ dl quinoa
1 lille løg
olivenolie
chili
hvidløg
1 dåse tomater
salt, peber
½-1 romanesco-kålhoved
1 skive brød
1 bdt persille
25 g parmesanost

Start med at skylle quinoaen og kog den derefter efter anvisningen på pakken. Hak løg, hvidløg og chili fint. Varm lidt olie i en gryde og svits løgene, til de er blevet bløde. Tilsæt hvidløg og chili samt dåsetomaterne. Lad tomatsovsen koge fem minutter. Hæld den i bunden af et smurt ildfast fad. Fordel quinoaen ovenpå.
Skyl romanescokålen og del den i små buketter. Halver evt. buketterne i to. Brug også gerne noget af stokken, den skæres så i tern. Fordel romanescokålstykkerne ovenpå quiona og tomatsaovs. Læg stanniol over og sæt fadet i ovnen i 30 minutter ved 200 grader.

Imens hakkes persille, brød og parmesanost fint og blandes sammen. Når grønsagsfadet har stået i ovnen i 20 minutter, fjernes staniolen og brødblandingen drysses oven på romanescokålen. Sæt fadet i ovnen i 15 minutter til og så er retten klar til servering. Spis den sammen med dagens salat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar