fredag den 16. december 2016

Dejlig rødkålssalat serveret med bagte løg

Her op til jul er det højsæson for rødkål. Både den traditionelle rødkål som mormor lavede den, men også forskellige former for rødkålssalater til dem, som har lyst til noget andet. Du kan sagtens servere dagens rødkålssalat til den traditionelle juleand eller flæskesteg. men den kan også bruges på andre måder.

Her har jeg f.eks. valgt at servere den sammen med bagte rødløg, jeg er nemlig ret vild med bagte løg. Jeg kan bedst lide dem, når de er bløde men stadigvæk har lidt bid. Og så får løgene en helt særlig sødmefuld smag af at blive bagt. 
Salat med rødkål og spelt samt bagte rødløg
(2 personer)
Salat:
300 g rødkål
groft salt
1 dl spelt
1 æble
en lille håndfuld tranebær
en lille håndfuld valnødder
olivenolie
solbæreddike
honning
salt, peber
Bagte løg:
2 store rødløg
honning
olivenolie
balsamicoeddike
salt, peber
parmesan

Snit rødkålen fint. Vend den med groft salt og kram kålen godt. Lad kålen hvile en time og skyl derefter saltet af. Kog speltkernerne efter anvisningen på pakken. Skær æblet i tern. Bland rødkål, spelt og æble. Pisk olie, honning og solbæreddike sammen, smag til med salt og peber. Kom tranebær og grofthakkede valnødder i salaten og vend det hele rundt med dressingen.

Fjern skrællen på løgene. Skær dem over på langs. Pisk honning, olivenolie og balsamico sammen med salt og peber. Pensl løgene hele vejen rundt med dressingen. Læg løgene i et ildfast fad med snitfladen opad. Bag løgene i ovnen i ca. 40 minutter ved 180 grader. Server løgene til rødkålssalaten.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar