lørdag den 3. december 2016

Røde kyllingefrikadeller

Der bliver serveret frikadeller til mange julefrokoster rundt omkring i denne tid. Som regel vil det nok være den klassiske frikadelle, som mormor lavede den. Men skulle du have lyst til en anden slags frikadeller, så prøv med frikadeller af kyllingefars. Jeg synes, at de bliver ekstra gode, hvis man kommer lidt revne gulerødder og rødbeder i. Så får de også en rigtig fin rødlig farve.

Server frikadellerne sammen med kartofler eller brød og din yndlingsvintersalat. Hvis du ikke lige kan komme på en salat, så har jeg et lille udvalg efter opskriften.





Røde kyllingefrikadeller
(3-4 personer)
350 g kyllingefars
salt, peber
salvie (andre krydderier timian f.eks. kan også bruges)
1 fintrevet gulerod
1 stykke fintrevet rødbede
½ dl skyr
finthakket persille
1-2 spsk havregryn

Rør kyllingefarsen med de øvrige ingredienser. Havregryn røres i til sidst, indtil du får en god fast fars. Lad farsen hvile i køleskabet i 30 minutter. Form farsen til små frikadeller og steg dem i lidt olie, 4-5 minutter på hver side afhængig af størrelsen.

Her er tre vintersalater som kan bruges sammen med frikadellerne:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar