fredag den 14. juli 2017

Dejlig sommersalat med kartofler, kylling, ærter, radiser og lækker vinaigrette med bacon

Så blev det sørme sommervejr denne fredag aften, i hvert fald her hvor jeg er. Det er som om sommeren kun kommer for nogle få timer eller enkelte dage i år. Så det er om at nyde den, når den er der.

Mange vil sikkert vælge at grille sådan en aften. Men man kunne jo også lavet en god mættende salat med kylling og kartofler. Det er ret nemt, i hvert fald hvis man har noget kogt eller stegt kyllingekød og en rest kogte kartofler.

Til denne salat har jeg brugt en meget lækker vinaigrette, som jeg fandt hos Timm Vladimir. Den giver virkelig god smag til salaten.

Sommerlig kartoffelsalat med kylling, ærter og radiser
(1 person)
100 g kogt eller stegt kylling
200 g kogte nye kartofler
50 g friske ærter
50 g radiser
25 g bacon
1 tsk kapers
lidt finthakket løg
½ bdt purløg
1 tsk grov sennep
1 spsk citronsaft
1½ spsk olivenolie
salt, peber

De kogte kartofler skæres i mindre tern. Kyllingekødet skæres i tern. Radiserne skæres i tynde skiver. Kartofler, kylling og radiser kommes i en skål sammen med ærterne.

Til vinaigretten steges bacon på panden, til det bliver gyldent og sprødt. Panden tages af varmen. Citronsaft, løg, kapers og sennep vendes med bacon og baconfedt. Det hele piskes sammen og derefter piskes olien i. Tilføj finthakket purløg og smag til med salt og peber. Vend vinaigretten rundt i salaten og så er den klar til servering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar