søndag den 30. juli 2017

Sommersalat med spidskål, hindbær og ost

Kan man ikke få sommervejr, så kan man i det mindste få sommermad. Og for mig er sommermad bl.a. skønne salater med årstidens frugt og grønt.

Denne gang får I opskriften på en salat med blandt andet hindbær. Det er jo sæson for de dejlige røde bær lige nu, så det er om at spise dem, mens de er bedst. Og hindbær går fint i en salat med grønsager efter min mening. Og meget gerne sammen med lidt ost af en slags. Det er bare mums.





Salat med rød spidskål, perlespelt, bønner, hindbær og feta
(2 personer som måltidssalat)
2 dl perlespelt
100 g spidskål
2 – 3 forårsløg
100 g edamamebønner
125 g friske hindbær
50 g fetaost
Dressing:
olivenolie
hindbæreddike (eller en anden frugteddike)
honning
salt, peber

Start med at koge speltkernerne efter anvisningen på pakken. Lad dem afkøle. Kog de frosne edamamebønner et par minutter i letsaltet vand og lad dem afkøle.

Hak forårsløget fint og snit spidskålen fint. Vend kål og løg med perlespelt. Pisk dressingen sammen og smag den til. Vend dressingen med ingredienserne i skålen.

Fordel først edamamebønnerne over speltblandingen og pynt til sidst med hindbær og fetaost.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar