En ny favorit denne sommer er de såkaldte salatbåde. Altså store salatblade, gerne nogle der buer lidt opad, som man kan fylde med masser af gode ting og sager. Salatbladene giver en dejlig sprødhed til retten og så ser det også godt ud. Man kan også bruge kålblade, f.eks. savoykål. Men de er som regel lidt mere grove i det.
I denne opskrift er salatbådene blevet fyldt med en gang stegte ris med rejer, agurk og mango. Nem
og let mad til en sommerdag, hvor man ikke trænger til det store måltid.
Salatbåde med ris, rejer, agurk og mango
(2 personer)
1 stk hjertesalat
olivenolie
30 g rødløg
2 dl kogte ris (ca. 1 dl rå)
100 g rejer
100 g agurk
100 g mango
citrongræs
ingefær,
fintrevet
soyasauce
chilisauce
Pil de største blade af hjertesalaten. Du skal bruge 2-3
stk. per person. Skyl bladene og lad dem afdryppe.
Hak rødløget fint. Svits
løget i lidt olie, til det bliver blødt. Tilsæt de kogte ris og svits
yderligere til risene får lidt farve. Vend rejerne i risene sammen med
finthakket ingefær, citrongræs og soyasauce.
Skær agurk og mango i tern. Vend
agurk- og mangotern med risene og smag til med chilisauce. Anret risblandingen
på salatbladene og server.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar