torsdag den 27. juli 2017

Laks med agurkesalsa og pasta med broccoli og peberfrugt

Salsa er en dans. Men det er også en sovs af grønsager (og nogle gange frugt) i små tern smagt til med krydderier og andet godt. Måske kender du salsaen fra det mexicanske køkken, hvor den ofte bliver brugt.

Man kan lave rigtig mange forskellige salsaer, så du kan altid finde en, som passer til dit kød. Her har jeg valgt en salsa med agurker og avocadoer som tilbehør til et stykke laks.


Laks med agurkesalsa og pasta med broccoli og peberfrugt
(1 person)
Salsa:
(Bemærk: Portionen rækker til 2-3 personer)
100 g agurk
½ avocado
1 stk. forårsløg
2 spsk olie
1 tsk citronsaft
1 tsk æbleeddike
hakket dild
lidt honning
salt, peber
Pasta:
50 g pasta
50 broccoli
50 g rød peberfrugt
2 spsk flødeost (jeg brugte en paprika og chili)
salt, peber
1 stk. laks
Til salsaen skærer du agurk og avocado i tern og kommer dem i en skål. Hak forårsløget fint og kom det i skålen. I en anden skål pisker du olien sammen med citronsaft, æbleeddike og dild. Smag salsaen til med honning, salt og peber. Stil salsaen koldt, til den skal bruges.
Kom laksestykket i et ildfast fad. Dryp med citronsaft og krydr med salt og peber. Jeg krydrede også med lidt krydderi fra Mill & Mortar – Mermaid’s Bite hedder blandingen. Bages i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.

Del broccolien i små buketter og skær peberfrugten i tern. Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Tilføj broccoli og peberfrugt de sidste tre minutter af kogetiden. Hæld vandet fra og vend flødeosten i pastablandingen. Smag til med salt og peber og server pastaen til laksen sammen med agurkesalsaen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar