tirsdag den 18. juli 2017

God salat til grillmad med perlespelt, squash, tomater og grillost

Tomater og squash er for mig rigtig dejlige sommergrønsager. Ganske vist kan man købe dem hele året, men de er nu allerbedst på denne tid af året. Og nogle er så heldige at have tomater og squash i eget drivhus og have.

Her er de brugt i en lidt rustik salat sammen med perlespelt. En god salat som egner sig fint som tilbehør til grillmaden. Men man kan også bare spise den som en måltidssalat i sig selv.




Lun salat med perlespelt, squash, tomater og grillost
(2 personer som måltidssalat)
1 dl perlespelt
1 fed hvidløg
125 g cherry-eller blommetomater
frisk basilikum
frisk oregano
saft og skal af en halv citron
salt, peber
chili
250 g squash
100 g halloumi eller anden grillost

Kog hvidløgsfeddet og perlespelten i letsaltet vand efter anvisningen på perlespeltposen. Skær tomaterne ud i to-tre stykker. Hak krydderurterne. Skær squashen i skiver og steg dem på en grillpande. Derefter skæres grillosten i skiver og steges på en grillpande.

Når perlespelten er færdig hældes vandet fra og spelten blandes med tomater, krydderurter og citronsaft og –skal. Smag til med salt, peber og lidt chili. 

Anret salaten på en tallerken eller et fad med squashskiverne nederst. Kom speltblandingen oven på og slut af med strimler af grillost. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar