torsdag den 6. juli 2017

Spaghetti med sardiner, citron og parmesan

Min erfaring med sardiner har indtil nu være meget lille. Men for nylighed fik jeg en smagsprøve og de smagte jo faktisk ganske godt. Så jeg gik i gang med at søge opskrifter med sardiner og fandt en med spaghetti, sardiner og masser af citron på Persilles Blog.

Det blev en fin ret med en smag af sommerferie og Middelhavet. Så det bliver nok ikke min sidst oplevelse med den lille fisk. Og så er den jo ovenikøbet fyldt med gode sunde fedtstoffer. Den kan man læse mere om her.

Spaghetti med sardiner, citron og parmesan
(2 personer)
Drys:
½-1 skive groft toastbrød eller andet brød
en lille håndfuld persille
½ hvidløg
salt, peber
olivenolie
150 g fuldkornsspaghetti
1½ spsk olivenolie
½ hvidløg
1 knips chiliflager
½-1 spsk tomatpuré
saft af 1½ citron
salt, peber
persille – finthakket
50 g friskrevet parmesan
1 dåse sardiner i olie – drænet, helst uden ben og delt i mindre stykker

Start med at lave drysset. Findel brød, persille og hvidløg i en minihakker. Tilsæt salt og peber. Varm olien på en pande og steg brødblandingen heri nogle minutter til den bliver sprød og lysebrun. Sæt til side.

Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Varm olivenolie på panden og svits presset hvidløg og chiliflager i 20-30 sekunder. Tilsæt tomatpuré og steg yderligere et minut.

Rør citronsaft i tomat/hvidløgsolien sammen med salt og peber. Vend derefter persille og parmesan i blandingen. Bland den færdigkogte varme spaghetti i og til sidst vendes sardinstykkerne forsigtigt i.

Serveres med drys, mere friskrevet parmesan og en god salat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar