Min erfaring med sardiner har
indtil nu være meget lille. Men for nylighed fik jeg en smagsprøve og de smagte
jo faktisk ganske godt. Så jeg gik i gang med at søge opskrifter med sardiner
og fandt en med spaghetti, sardiner og masser af citron på Persilles Blog.
Det blev en fin ret med en smag af
sommerferie og Middelhavet. Så det bliver nok ikke min sidst oplevelse med den
lille fisk. Og så er den jo ovenikøbet fyldt med gode sunde fedtstoffer. Den kan man læse mere om her.
Spaghetti med sardiner, citron og
parmesan
(2 personer)
Drys:
½-1 skive groft toastbrød eller
andet brød
en lille håndfuld persille
½ hvidløg
salt, peber
olivenolie
150 g fuldkornsspaghetti
1½ spsk olivenolie
½ hvidløg
1 knips chiliflager
½-1 spsk tomatpuré
saft af 1½ citron
salt, peber
persille – finthakket
50 g friskrevet parmesan
1 dåse sardiner i olie – drænet, helst uden ben og delt i mindre stykker
Start med at lave drysset. Findel
brød, persille og hvidløg i en minihakker. Tilsæt salt og peber. Varm olien på
en pande og steg brødblandingen heri nogle minutter til den bliver sprød og
lysebrun. Sæt til side.
Kog pastaen efter anvisningen på
pakken. Varm olivenolie på panden og svits presset hvidløg og chiliflager i
20-30 sekunder. Tilsæt tomatpuré og steg yderligere et minut.
Rør citronsaft i
tomat/hvidløgsolien sammen med salt og peber. Vend derefter persille og
parmesan i blandingen. Bland den færdigkogte varme spaghetti i og til sidst
vendes sardinstykkerne forsigtigt i.
Serveres med drys, mere friskrevet
parmesan og en god salat.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar