”Kan man komme rødbeder på en pizza?” sagde en bekendt for
nylig med forbavselse i stemmen. Og ja, selvfølgelig kan man det. Jeg vil tro, at langt de
fleste grønsager kan bruges på en pizza, men det er selvfølgelig smag og behag.
Her har rødbeden fået følgeskab af gedeost, de to ting matcher hinanden rigtig
godt. Og så er der også smurt tahin på pizzaen. Pizzaen lavede jeg efter at have set denne opskrift hos www.juliekarla.dk.
Pizza med rødbeder, gedeost og tahin
(2 personer)
Pizzadej:
1 dl lunkent vand
15 g gær
3 dl fuldkornsspeltmel
½ tsk salt
1 tsk olie
½ tsk sukker
Fyld:
rødbeder (ca. 400 g)
olie
salt, peber
½ - ¾ gederulle
tahin
sesamfrø
rucola
Først skal dejen laves. Rør gæren ud i lunkent vand og
tilsæt olie. Bland salt, sukker og mel og rør det sammen med vandet lidt ad
gangen til du får en god spændstig dej. Ælt dejen igennem, læg den i en skål og
lad den hæve 1 time.
Mens dejen hæver gøres fyldet klar. Skræl rødbederne, skær
dem i små tern og vend dem i olie, salt og peber. Bag dem i ovnen en halv time
ved 200 grader.
Efter hævningen rulles pizzadejen ud. Smør tahin hen over
dejen. Tilsæt evt. lidt olie til tahinen, så den bliver nemmere at smøre ud. Fordel de bagte rødbedetern samt tern af gedeost over
pizzaen. Drys med sesamfrø.
Bag pizzaen ved 200 grader i 20 minutter. Inden serveringen
kommes lidt rucola over.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar