søndag den 5. november 2017

Pizza med rødbeder, gedeost og tahin

”Kan man komme rødbeder på en pizza?” sagde en bekendt for nylig med forbavselse i stemmen. Og ja, selvfølgelig kan man det. Jeg vil tro, at langt de fleste grønsager kan bruges på en pizza, men det er selvfølgelig smag og behag. 

Her har rødbeden fået følgeskab af gedeost, de to ting matcher hinanden rigtig godt. Og så er der også smurt tahin på pizzaen. Pizzaen lavede jeg efter at have set denne opskrift hos www.juliekarla.dk. 





Pizza med rødbeder, gedeost og tahin
(2 personer)
Pizzadej:
1 dl lunkent vand
15 g gær
3 dl fuldkornsspeltmel
½ tsk salt
1 tsk olie
½ tsk sukker
Fyld:
rødbeder (ca. 400 g)
olie
salt, peber
½ - ¾ gederulle
tahin
sesamfrø
rucola

Først skal dejen laves. Rør gæren ud i lunkent vand og tilsæt olie. Bland salt, sukker og mel og rør det sammen med vandet lidt ad gangen til du får en god spændstig dej. Ælt dejen igennem, læg den i en skål og lad den hæve 1 time.

Mens dejen hæver gøres fyldet klar. Skræl rødbederne, skær dem i små tern og vend dem i olie, salt og peber. Bag dem i ovnen en halv time ved 200 grader.

Efter hævningen rulles pizzadejen ud. Smør tahin hen over dejen. Tilsæt evt. lidt olie til tahinen, så den bliver nemmere at smøre ud. Fordel de bagte rødbedetern samt tern af gedeost over pizzaen. Drys med sesamfrø.

Bag pizzaen ved 200 grader i 20 minutter. Inden serveringen kommes lidt rucola over.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar