Kogt torsk har jeg det ikke særlig godt med, men ovnbagt
torsk sammen med grønsager – se det er noget helt andet. Her er grønsager og
fisk spicet op med ingefær både i frisk og syltet form. Og det giver en dejlig
frisk smag til maden.
Grønsager med torsk og ingefær
(2 personer)
250 g torskefilet
1 spsk hakket syltet ingefær
1 spsk lage fra syltet ingefær
1 spsk citronsaft
1 tsk revet citronskal
salt
olivenolie
200 g fintsnittet hvidkål
2 gulerødder
1 fennikel
1-1½ dl kokosmælk
frisk ingefær
salt, peber
Skær torskefileterne i mindre stykker. Læg dem i et ildfast
fad. Hæld ingefærlage og citronsaft ved og vend torskestykkerne rundt. Drys med
revet citronskal, ingefær i tern og salt. Bages i ovnen ved 200 grader i 15
minutter.
Riv gulerødderne. Skær fenniklen i tynde skiver. Varm lidt i
olie en gryde. Tilsæt hvidkålen og svits et par minutter. Tilsæt gulerødder og
fennikel og svits et minut. Tilsæt kokosmælk og lad det hele simre 5-10
minutter. Grønsagerne skal stadig være sprøde. Smag til med friskrevet ingefær,
salt og peber.
Fordel grønsagerne i en dyb tallerken, læg fisken oven på og
server.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar