søndag den 26. november 2017

Grønsager med torsk og ingefær

Kogt torsk har jeg det ikke særlig godt med, men ovnbagt torsk sammen med grønsager – se det er noget helt andet. Her er grønsager og fisk spicet op med ingefær både i frisk og syltet form. Og det giver en dejlig frisk smag til maden.







Grønsager med torsk og ingefær
(2 personer)
250 g torskefilet
1 spsk hakket syltet ingefær
1 spsk lage fra syltet ingefær
1 spsk citronsaft
1 tsk revet citronskal
salt
olivenolie
200 g fintsnittet hvidkål
2 gulerødder
1 fennikel
1-1½ dl kokosmælk
frisk ingefær
salt, peber

Skær torskefileterne i mindre stykker. Læg dem i et ildfast fad. Hæld ingefærlage og citronsaft ved og vend torskestykkerne rundt. Drys med revet citronskal, ingefær i tern og salt. Bages i ovnen ved 200 grader i 15 minutter.

Riv gulerødderne. Skær fenniklen i tynde skiver. Varm lidt i olie en gryde. Tilsæt hvidkålen og svits et par minutter. Tilsæt gulerødder og fennikel og svits et minut. Tilsæt kokosmælk og lad det hele simre 5-10 minutter. Grønsagerne skal stadig være sprøde. Smag til med friskrevet ingefær, salt og peber.

Fordel grønsagerne i en dyb tallerken, læg fisken oven på og server.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar