tirsdag den 9. januar 2018

Ovnfad med rodfrugter, æg og feta

Vintermad er (blandt andet) mad med rodfrugter. Har du en rest rodfrugter, som er blevet lidt kedelige, så er denne ret en god måde at få brugt dem på. Det er en enkel hverdagsret, hvor rodfrugterne blandes med æg og bages i ovnen.






Ovnfad med rodfrugter, æg og feta
(2 personer)
300 g rodfrugter – jeg brugte pastinak, gulerod og gule beder
½ rødløg
½ rød peberfrugt
olivenolie
3 æg
1 bdt persille
salt, peber, rosmarin
75 g fetaost

Skræl rodfrugterne og skær dem i grove tern. Hak rødløget. Skær peberfrugten i tern. Varm olien på panden og steg rodfrugttern, peber og løg ca. 10 minutter. Læg grønsagerne i et smurt ildfast fad.

Pisk æggene sammen med krydderier samt persille. Hæld æggemassen over grønsagerne. Bag fadet i ovnen ca. 30 minutter ved 200 grader. Når der er ca. et kvarter tilbage, smuldres fetaosten udover.

Serveres med dagens salat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar