Jeg håber, at I kom godt ind i det nye år.
Jeg holdt nytårsaften sammen med
mine forældre, som jeg har gjort det de seneste år. Og vi havde en stille og rolig aften bare os tre. Men
derfor skulle vi jo stadig have noget lækker mad. Og vi havde delt det op, så jeg
lavede forret og dessert og min mor lavede hovedretten.
Kartoffel- og spinatblinis med
røget ørredrillette
(6 personer)
Blinis:
250 g kartofler
50 g spinat fra frost, optøet
1 spsk smør
½ dl cremefraiche
¼ tsk bagepulver
1 spsk hvedemel
1 æg
muskatnød
salt, peber
Rillette:
125 g røget ørred
1 dl cremefraiche
¼-1/2 rødløg
purløg
2 cornichoner
saft af en halv citron
salt, peber
et drys sukker
Lav først dine
blinis. Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem godt møre i
letsaltet vand. Hæld vandet fra og damp kartoflerne, før de moses. Skal moses
til en lind masse.
Pres væden fra
spinaten og kom den i kartoffelmosen sammen med smør, cremefraiche og æg. Rør
rundt og tilsæt derefter mel og bagepulver. Krydr med muskat, salt og peber.
Smelt smør på
panden. Læg små klatter af kartoffelmos på panden med en ske. Bag dem nogle
minutter og vend dem. Bag dem på den anden side. Læg dem til side på en
tallerken. De kan eventuelt laves i forvejen og varmes op, når de skal bruges.
Til ørredrilletten
findeles ørredstykkerne i en skål med en gaffel. Kom cremefraiche i og bland
det godt. Hak purløg, rødløg og cornichoner fint, tilsæt dem til rilletten.
Smag til med citronsaft, salt og peber samt et lille drys sukker.
Ved serveringen lunes blinisene og serveres med en god skefuld ørredrillette på hver. Pynt med ekstra purløg og strimler af agurk.
Ved serveringen lunes blinisene og serveres med en god skefuld ørredrillette på hver. Pynt med ekstra purløg og strimler af agurk.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar