lørdag den 27. januar 2018

Stegte ris med rejer og grønt

Egentlig startede det med, at jeg havde lidt rødkål til overs. Og rødkål er bare ikke så spændende mere efter julen er forbi. Man har jo ligesom været igennem rødkål serveret på den den ene og den anden måde. Så hvad skulle jeg bruge den til?

Da jeg samtidig næsten lige havde fået en grønsagskasse fra Aarstiderne med bl.a. pak choy, så tænkte jeg, om man ikke kunne kombinere de to ting. Og det kom der så denne ret ud af.




Stegte ris med rejer og grønt
(2 personer)
100 g rødkål
1 pak choy
3 dl kogte ris – gerne fuldkorn
100 g edamamebønner
ingefær
chiliflager
bouillon
125 rejer
hvidløgsolie
soya
sesamfrø

Snit rødkålen fint. Skyl pak choyen, skær bladene af stænglerne og skær stænglerne i skiver.
Varm lidt hvidløgsolie på panden og svits rejerne i olien. Tilsæt soya og lad rejerne svitse yderligere 3-4 minutter. 

Kom lidt olie på en anden pande eller i en wok og svits rødkål og pak choy-stængler et par minutter. Tilsæt de kogte ris og lad dem stege med et par minutter. Smag til med chili og friskrevet ingefær. 

Skær pak choy-bladene i strimler, kom dem på panden og svits dem, indtil de falder sammen. Når de er faldet lidt sammen tilsættes rejer og sesamfrø. Vend det hele rundt og server.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar