Egentlig startede det med, at jeg havde lidt rødkål til
overs. Og rødkål er bare ikke så spændende mere efter julen er forbi. Man har jo ligesom været igennem rødkål serveret på den den ene og den anden måde. Så hvad skulle jeg bruge den til?
Da jeg samtidig næsten lige havde fået en grønsagskasse fra Aarstiderne med bl.a. pak choy, så tænkte jeg, om man ikke kunne kombinere de to ting. Og det kom der så denne ret ud af.
Stegte ris med rejer og grønt
(2 personer)
100 g rødkål
1 pak choy
3 dl kogte ris – gerne fuldkorn
100 g edamamebønner
ingefær
chiliflager
bouillon
125 rejer
hvidløgsolie
soya
sesamfrø
Snit rødkålen fint. Skyl pak choyen, skær bladene af
stænglerne og skær stænglerne i skiver.
Varm lidt hvidløgsolie på panden og svits rejerne i olien.
Tilsæt soya og lad rejerne svitse yderligere 3-4 minutter.
Kom lidt olie på en anden pande eller i en wok og svits
rødkål og pak choy-stængler et par minutter. Tilsæt de kogte ris og lad dem
stege med et par minutter. Smag til med chili og friskrevet ingefær.
Skær pak
choy-bladene i strimler, kom dem på panden og svits dem, indtil de falder sammen. Når de er faldet lidt
sammen tilsættes rejer og sesamfrø. Vend det hele rundt og server.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar