Rodfrugterne
kan bruges til den mos, som skal på toppen og de andre grønsager kan svitses og
kommes i som fyld. Det kan der blive en ret lækker ret ud af. Udseendet scorer
den nok ikke så mange point på, men smagen bliver rigtig god.
Shepherds pie med linser og grønsager
(3 personer)
600 g rodfrugter (jeg brugte kartofler og selleri)
1 dl grønne linser
salt, peber
laurbærblade
50 g smør
1 porre
200 g champignon
timian
rosmarin
citronsaft
1 dl mælk
Rodfrugterne skrælles, skæres i tern og koges møre. Når
rodfrugterne er kogt, moses de sammen med 30 g smør, lidt mælk samt salt og
peber.
Linserne koges efter anvisningen på posen. Foruden salt og
peber kan du tilføje et par laurbærblade.
Porren renses godt og skæres i tynde skiver. Champignonerne
renses og skæres i skiver. Svits porrerne i resten af smørret til de bliver
bløde. Tilsæt champignonskiver og fortsæt med at svitse til svampene har fået
farve. Vend de kogte linser i sammen med mælk, lidt citronsaft, timian og
rosmarin. Varm det hele igennem
Smør et ildfast fad og kom grønsagslinseblandingen i bunden.
Kom rodfrugtmosen ovenpå og glat den udover grønsagerne. Sæt fadet i ovnen og
bag det ved 200 grader i 30 minutter.
Serveres med dagens salat.
Serveres med dagens salat.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar