søndag den 22. april 2018

Butternutsquashfritter med citron, krydderurter og parmesan

Måske er butternutsquash ikke ligefrem forårsmad. Men mens vi går og venter på at de nye friske grønsager kommer i sæson, kan det jo være nødvendigt stadig at ty til de gamle mere vinteragtige af slagsen.

Og hvis man serverer butternutsquashfritterne sammen med lidt brød og salat, er det et dejligt let måltid man sagtens kan spise på en lun forårdag. De egner sig også fint som tilbehør til kød.

Opskriften har jeg fundet hos Stinna.




Ovnbagte butternutsquashfritter med citron, krydderurter og parmesan
(2-3 personer )
1 lille butternutsquash (du kan også bruge hokkaido)
olivenolie
½ citron
50 g parmesan
friske krydderurter – jeg brugte persille og rosmarin
salt, peber

Start med at skære butternutsquashen ud. Den tynde del uden kerner skæres i skiver, som deles i to. I den halvdel med kerner, fjernes kernerne og butternutsquashen skæres i tynde både.

Læg butternutsquashskiver og butternutsquashbåde i en skål. Hæld olivenolie over sammen med revet citronskal, hakkede krydderurter, fintrevet parmesan samt salt og peber. Bland det hele godt rundt og sørg for at få fordelt olie, krydderurter og parmesan godt på butternutsquashenestykkerne.

Læg butternutsquashstykkerne på bagepapir og bag dem i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter. Hvor lang tid der skal bage afhænger lidt af, hvor meget bid du synes, at de skal have.

Så er de klar og de smager rigtig godt.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar