Det er en endnu af mine mange tøm
køleskabet-kreationer. Udgangspunktet var en meget stærk gouda med chili, så
stærk at den bare var for meget. Så den skulle bruges i en ret i stedet for at
blive spist sammen med brød, tænkte jeg. Så var der også en rodselleri og i
fryseren noget spinat. Sammen med nogle kogte speltkerner og et par æg, blev
det til en god ovnbagt hverdagsret.
Bagt selleri, spelt og spinat gratineret med chiliost
(2 personer)
1 dl perlespelt
200 g rodselleri
200 g frossen spinat
65 g gouda med chili
2 æg
Optø spinaten. Kog perlespelten efter anvisningen på pakken.
Skær skrællen af sellerien og skær derefter sellerien i tern.
Når perlespelten er kogt, blandes de sammen med
selleriternene i et smurt ildfast fad. Spinaten kommes ovenpå. De to æg piskes
og hældes over. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader og lad retten bage ca. 20-30
minutter.
Riv goudaosten groft og drys den revne ost over
grønsagsfadet, når halvdelen af bagetiden er gået.
Serveres med dagens salat.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar