onsdag den 25. april 2018

Bagt selleri, spelt og spinat gratineret med chiliost

Jeg skal love for, at det ikke ligefrem er lunt forårsvejr i dag. Regn først på dagen og nu kølig vind. Men så passer denne opskrift egentlig meget godt.

Det er en endnu af mine mange tøm køleskabet-kreationer. Udgangspunktet var en meget stærk gouda med chili, så stærk at den bare var for meget. Så den skulle bruges i en ret i stedet for at blive spist sammen med brød, tænkte jeg. Så var der også en rodselleri og i fryseren noget spinat. Sammen med nogle kogte speltkerner og et par æg, blev det til en god ovnbagt hverdagsret.





Bagt selleri, spelt og spinat gratineret med chiliost
(2 personer)
1 dl perlespelt
200 g rodselleri
200 g frossen spinat
65 g gouda med chili
2 æg

Optø spinaten. Kog perlespelten efter anvisningen på pakken. Skær skrællen af sellerien og skær derefter sellerien i tern.

Når perlespelten er kogt, blandes de sammen med selleriternene i et smurt ildfast fad. Spinaten kommes ovenpå. De to æg piskes og hældes over. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader og lad retten bage ca. 20-30 minutter.

Riv goudaosten groft og drys den revne ost over grønsagsfadet, når halvdelen af bagetiden er gået.
Serveres med dagens salat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar