fredag den 13. april 2018

Kødboller med ramsløg og pastinak

I denne opskrift kan man sige at vinter møder vår. For ærlig talt så er pastinakker (ja rodfrugter i hel taget) altså ret vinteragtige på denne årstid. Og det samme gælder også for kål. Til gengæld er ramsløg jo noget af det allermest forårsagtige man kan finde.

Jeg syntes at kødboller lige var noget der passede til de forskellige grønsager, som skulle bruges. Og den kombination blev faktisk rigtig god.Smagfulde kødboller med ramsløg og pastinak serveret med pastiknaktern og kålblade og dertil en sovs med blå ost. Mums.

Kødboller med ramsløg og pastinak 
(2 personer)
200 g flæskefars
salt, peber
250-300 g pastinak
½ bdt ramsløg
lidt fløde
olivenolie
25 g blåskimlet ost
½-1 dl fløde
150 g savoykål
25 g valnødder

Rør farsen med salt og peber. Riv 75 g af pastinakken fint og vend den i farsen sammen med ramsløgene, som er skyllet, tørret og finthakket. Tilsæt lidt fløde til farsen får en god konsistens. Sæt farsen til side, mens du gør pastinaktern klar. 

Resten af pastinakken skæres i tern. Pastinakternene svitses i lidt olie på en pande i ca. 10 minutter. 
På en anden pande steges de små kødboller. 

Når pastinakternene er stegt, tilføjes smuldret blå ost og fløde. Lad det koge op og hold et varmt. Når kødbollerne er stegt, lægges de over på en tallerken, men holdes varme. Panden tørres af. Savoykålen skæres i små stykker og ristet på panden i lidt olie.

Ved serveringen lægges først kålbladene nederst på tallerkenen eller fadet. Derefter hældes ostesovsen med pastinakternene over og til sidst toppes med kødboller. Pynt med grofthakkede valnødder og lidt grofthakket ramsløg. Server brød eller kartofler til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar