tirsdag den 19. oktober 2010

Svampepaté og grøn salat

Datteren er taget til Sjælland på venindebesøg og det giver mulighed for at kaste sig over madlavning med nogle af de ingredienser, der ikke står på hendes favoritliste – som f.eks. linser.

Det blev til en svampepaté med linser og uden kød. Det er en lille let ret, der især egner sig som frokostret eller forret. Jeg brugte den nu som hovedret, og resten kan så bruges til pålæg de næste par dage. Opskriften er fra ”Fattigrøvens sunde opskrifter” af Rolf Lund.



Svampepaté med linser
(4 personer)
1 dl orange linser
1 lille løg
50 g bacon – kan undværes, i stedet kan bruges et par soltørrede tomater
1 fed hvidløg
Olie
250 g champignon
100g g gulerod
salt, peber
persille
2 æg
100 g revet gouda
2 spsk rasp
1 tsk sesamfrø

Linserne skylles og koger ca. 10 minutter i et par dl vand. Overskydende vand hældes fra. Løget pilles og hakkes, hvidløget hakkes fint og begge dele steges på panden, til løgene er blevet bløde. Champignonerne skæres i skiver og lægges på panden. Når vandet fra champignonerne er fordampet, tilsættes revet gulerod og hakkede soltørrede tomater. Krydr med salt, peber og persille. Tilsæt revet ost, æg og rasp og hæld massen i et smurt ildfast fad. Drys lidt ekstra ost øverst samt lidt sesamfrø (det glemte jeg nu). Bages i ovnen i 45 minutter ved 180 grader.

Grønkålssalaten har jeg fra min mor. Den laves af følgende ingredienser: frisk finthakket grønkål, revne gulerødder, revne æbler samt en dressing af fintrevet peberrod og A38, kvark, cremefraiche – eller hvad man nu har. En dejlig frisk salat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar