tirsdag den 12. oktober 2010

Krydrede ovnstegte karbonader

Det er ikke blevet til meget på bloggen de sidste dage, da jeg har haft travlt og i weekenden var jeg ikke hjemme. Men her kommer en opskrift fra sidste uge på en god gammel kending i nye klæder. Det drejer sig om karbonader. I stedet for at blive stegt på panden er karbonaderne stegt i ovnen. De blev faktisk ret gode, smagfulde og saftige. Opskriften er fra Alletiders kogebog, som man kan se her.

Det ligner kager, men det er det ikke. Nogle er med tomater (til mig), nogle er uden tomater (til Datteren).

Krydrede ovnstegte karbonader
(2 personer)
Karbonader:
330 g hakket svinekød
2 spsk havregryn
1 æg
0,3 dl minimælk
½-1 tsk Herbes de Provence – en krydderblanding jeg holder meget af
salt, peber
50 g bacon i skiver
4-5 skiver ost
tomater
Sauce:
1 dl mælk
½ dl tomatketchup
2 spsk soja sauce
1½ dl cremefraiche 9%

Svinefarsen røres med havregryn, æg, mælk og krydderier. Farsen formes til bøffer, der lægges i et ovnfast fad. Bages i forvarmet ovn ved 200 grader i 20 minutter. Imens laves sovsen: Alle ingredienser undtagen cremefraiche røres sammen i en gryde og koges op. Derefter tilføjes cremefraiche. Sovsen smages til og hældes over karbonaderne efter de 20 minutter. Derefter lægges bacon, ost og tomatskiver på og retten steger videre i endnu 10 minutter.

Karbonaderne blev serveret med kogte kartofler og en god råkost af de forhåndenværende ingredienser.

2 kommentarer: