lørdag den 16. oktober 2010

Svanninge Bjerge i efterårssol

Sidste weekend besøgte jeg atter Den Glade Murer på campingpladsen ved Faaborg. Som altid skulle vi ud på en lang vandretur og denne gang blev det søndagstur i Svanninge Bjerge. Vejret var helt fantastisk, solen skinnede fra en strålende blå himmel og fik de gyldne efterårsfarverne i skoven til at lyse op – smukt.
Campingpladsen ligger godt midt i alt det grønne.

Svanninge Bjerge er et område på ca. 475 hektar, så der skulle være rig mulighed for at få brugt bentøjet. Og det blev faktisk en vandretur på fire timer gennem mange dejlige skovområder. Området består nemlig mest af skov, så der er ikke en masse flotte udkigspunkter, som man finder i Svanninge Bakker.

Nogle steder har man fældet skoven, på den måde får man en meget bedre fornemmelse af landskabet.

Skoven er meget varieret med skiftende beplantninger, spændende bakkede områder (det hedder jo ikke ”Bjerge” for ingenting) og smukke lavtliggende søer og vandhuller. Bikubenfonden, som ejer området, har gjort rigtig meget ud af at lave en masse ruter med forskellige temaer, f.eks.: Skovens kulturhustorie, Skovens drift, Skovens terræn m.fl. Det kan kun glæde en naturfreak som mig, at der findes organisationer som Bikubenfonden, der bruger tid og især penge på at give os andre nogle gode og spændende naturoplevelser. Hurra for dem!

To meget forskellige vandhuller, men smukke på hver deres måde.


Vandreturen blev som sagt på fire timer. Vi fulgte ikke en bestemt rute, men fulgte stierne på kryds og tværs, da Den Glade Murer allerede havde været ude og sondere terrænet. Nogle gange gik vi på store skovveje med masser af plads, nogle gange fulgte vi små hyggelige stier kun betrådt af få mennesker og til sidst endte vi i et kæmpe brombærkrat, da vores lille sti pludselig forsvandt. Altså, glæden ved brombær var ikke helt den samme efter en halv times kamp med brombærranker i flere niveauer. De forsøgte både at spænde ben, at rive og flå og at bore deres små hidsige torne ind i vores kød.

En af skovens "hovedveje".

Hvor mon denne sti fører hen?

Brombærkrattet ses her i fuld gang med at opsluge Den Glade Murer. Læg mærke til de hævede arme!

Det må vidst være sommerens sidste mariehøne. Den så nu også lidt forvirret ud.

Hvis man er interesseret i at læse mere om Svanninge Bjerge, står der rigtig mange interessante oplysninger på denne webside: www.svanningebjerge.dk/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar