lørdag den 30. april 2011

Broccolifrikadeller med kartoffelsalat

I Magasinet MAD! nr. 3 2011 faldt jeg over en opskrift på frikadeller med broccoli og det måtte jo lige være noget for sådan en broccoli-fan som mig. Og frikadelle-fan er jeg vel også. Frikadeller kan jo laves i et utal af variationer med mange forskellige slags fyld. Broccolifrikadellerne levede op til forventningerne, selvom udseendet var lidt anderledes end jeg er vant til, da de blev bagt i ovnen. Der var også opskrift på en kartoffelsalat og da det var længe siden, vi sidst havde fået det, blev den lavet som tilbehør.


Broccolifrikadeller med kartoffelsalat – min version
(2 personer)
Frikadeller:
ca.80 g broccoli
250 g hakket svinekød
½ finthakket løg
½ æg
½ dl mælk
2 spsk hvedemel
tørret salvie efter smag
salt, peber
Kartoffelsalat
500 g kartofler, gerne nye
½ bdt forårsløg
1 rød peberfrugt
½ bdt persille
½ dl mayonnaise
½ dl A38
(jeg er ikke så vild med mayonnaise i sig selv, vil helst have det blandet med et syrligt produkt)
1 spsk olivenolie
saft fra knap ½ citron
salt, peber
Frikadeller:
Tænd ovnen på 200 grader. Skær broccolien i små buketter, overhæld dem med kogende vand i en skål og lad dem trække 2 minutter. Hæld vandet fra og hak broccolien fint. Rør svinekødet med løg, æg, mælk, hvedemel og krydderier. Rør til sidst den finthakkede broccoli i farsen. Form farsen til frikadeller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Dryp lidt olie over dem og bag dem ca. 30 minutter.
Kartoffelsalat:
Kartoflerne koges i letsaltet vand ca. 15 minutter, til de er møre. Skyl dem i koldt vand og skær dem i små tern. Forårsløgene skæres i tynde skiver. Peberfrugten renses og skæres i små tern. Persillen skylles og hakkes. Til dressingen røres mayonnaise med A38, olie, citronsaft, salt og peber. Grønsagerne vendes forsigtigt i dressingen og så er den klar til at servere til frikadellerne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar