Kartoffelmos - Surprise
Man laver en gang kartoffelmos som man nu plejer – f.eks. af kogte kartofler, smør, mælk, salt og peber. Så tager man nogle grønsagsrester man har tilovers fra dagen før, de kan være kogte, stegte, ristede eller bagte. Dem kører man lige en tur i minihakkeren (eller hakker dem fint med en kniv). Så tager man en gang mandler og hakker groft og til sidst en gangs revet ost, der også lige bliver hakket. ”Gamle” kedelig osterester kan også bruges. Når man har fået lavet sig en god kartoffelmos kommer man grønsagsrester, mandler og osterester i samt de krydderier, man nu synes passer. Krydderurter er også godt. Så smører man et ildfast fad, kommer kartoffelmosen i og drysser revet ost over. Bages i ovnen 20-25 minutter. Så har man fået brugt sine rester på en god måde og får en ny slags kartoffelmos ud af det hver gang. Først havde jeg tænkt på at kalde det for ”Reste-mos”, men det lyder lidt kedeligt. Kartoffelmos – Surprise, det er der lidt mere stil over, synes jeg.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar