En lækker variation af broccoligratin…
…med bacon og æble fandt jeg i Rolf Lunds bog: Det
økonomiske køkken, som er udgivet af Arbejdernes Landsbank. Nem hverdagsret med
masser af broccoli. Opskriften i bogen skulle være til 2 personer, jeg gjorde
portionen lidt mindre og den var stadig stor nok til Datteren og jeg. Vi spiste
dagens salat til.
Broccoligratin med æble og bacon (min version)
(2 personer)
¾-1 broccolihoved afhængig af størrelsen
1 æble
½ tsk sukker
1½ dl broccolivand
1½ dl mælk
salt
1 spsk olie
3 æg
1 spsk rasp
Broccolien skylles, skæres i små buketter og koges i
letsaltet vand i fem minutter, Brug endelig også den bedste del af stokken, som
skæres i tern. Baconternene steges sprøde på en pande. Æblet skæres i tern og
vendes på panden i baconfedtet, når baconen er færdigstegt. Kom evt. lidt
sukker i. Melet røres ud med væske samt olie. Massen bringes i kog i en
tykbundet gryde, mens der røres kraftigt. Blev ved til dejen tykner helt. Den
revne ost røres i. Æggene deles i blommer og hvider. Blommerne røres i dejen og
når det er blandet godt vendes afdryppet broccoli samt bacon- og æbletern i
dejen. Hviderne piskes stive og vendes forsigtigt i dej/grønsagsmassen. Det
hele kommes i et godt smurt ildfast fad og drysses med lidt rasp øverst. Bages
i ovnen ved 180 grader i 50 minutter.
En dejlig opskrift, broccoli passer bare godt sammen med æble og bacon :-)
SvarSletVh Lykke
Hej Lykke,
SletJa, kombinationen af det salte bacon, det syrlige æble og den mere bitre broccoli er en rigtig god kombination.
Åhh... det er da også alt for lang tid siden, jeg har fået gratin...
SvarSletHej Mini-hakker,
SletNogle gange glemmer man de gamle kendinge. Gratin er dejlig let mad om sommeren, også selvom det ikke er sommervejr