tirsdag den 29. maj 2012

Broccoligratin med æble og bacon


En lækker variation af broccoligratin…

…med bacon og æble fandt jeg i Rolf Lunds bog: Det økonomiske køkken, som er udgivet af Arbejdernes Landsbank. Nem hverdagsret med masser af broccoli. Opskriften i bogen skulle være til 2 personer, jeg gjorde portionen lidt mindre og den var stadig stor nok til Datteren og jeg. Vi spiste dagens salat til.


Broccoligratin med æble og bacon (min version)
(2 personer)
¾-1 broccolihoved afhængig af størrelsen
50 g bacontern
1 æble
½ tsk sukker
40 g mel
1½ dl broccolivand
1½ dl mælk
salt
1 spsk olie
3 æg
50 g revet ost
1 spsk rasp
Broccolien skylles, skæres i små buketter og koges i letsaltet vand i fem minutter, Brug endelig også den bedste del af stokken, som skæres i tern. Baconternene steges sprøde på en pande. Æblet skæres i tern og vendes på panden i baconfedtet, når baconen er færdigstegt. Kom evt. lidt sukker i. Melet røres ud med væske samt olie. Massen bringes i kog i en tykbundet gryde, mens der røres kraftigt. Blev ved til dejen tykner helt. Den revne ost røres i. Æggene deles i blommer og hvider. Blommerne røres i dejen og når det er blandet godt vendes afdryppet broccoli samt bacon- og æbletern i dejen. Hviderne piskes stive og vendes forsigtigt i dej/grønsagsmassen. Det hele kommes i et godt smurt ildfast fad og drysses med lidt rasp øverst. Bages i ovnen ved 180 grader i 50 minutter.

4 kommentarer:

  1. En dejlig opskrift, broccoli passer bare godt sammen med æble og bacon :-)

    Vh Lykke

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lykke,
      Ja, kombinationen af det salte bacon, det syrlige æble og den mere bitre broccoli er en rigtig god kombination.

      Slet
  2. Åhh... det er da også alt for lang tid siden, jeg har fået gratin...

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Mini-hakker,
      Nogle gange glemmer man de gamle kendinge. Gratin er dejlig let mad om sommeren, også selvom det ikke er sommervejr

      Slet