tirsdag den 9. august 2011

Spinatsuppe med skinke og æg

Måske er det ikke rigtig suppevejr her om sommeren. På den anden side kan der jo sagtens være kølige dage ind imellem og sådan en dag kan det være dejligt med suppe. I Spis Bedre nr. 8 2010 fandt jeg en opskrift på spinatsuppe. Bortset fra nogle få ændringer fulgte jeg opskriften. Suppen smagte måske ikke så meget af spinat, til gengæld havde den en flot grøn farve.


Spinatssuppe med æg og skinke – min version
(2 personer)
1 lille løg
olie
150 g frisk spinat
1 dl kogte ris
6 dl hønsebouillon
75 g flødeost
salt, peber
muskat
1 hårdkogt æg i små stykker
100 g kogt skinke i tern
½ rød peberfrugt i tern
Hak løget og svits det i en gryde. Skyl spinaten godt og skær eller klip den i grove strimler. Kom den i gryden sammen med risene. En gang kogte ris er med til at give lidt tykkelse til suppen. Kom bouillon i, kog suppen op og lad den simre i 10 minutter. Blend suppen cremet, kom flødeost samt salt, peber og muskat i. Som topping brugte jeg hårdkogte æg, skinketern og rød peber.

2 kommentarer:

  1. Uhmm, det ser vel nok lækkert ud. Det skal da helt sikkert prøves :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Ja, det er dejligt med mad, der både ser lækkert ud og smager godt.

    SvarSlet