Kartofler og pølser er altid en god kombination…
…så her kommer endnu en af slagsen. Udgangspunktet var en
opskrift, jeg havde set i Spis Bedre nr. 4 2012. Jeg lavede den så på min måde
med de ingredienser, jeg nu havde. Den blev lavet til tre personer, for så var
der aftensmad til Datteren næste aften, hvor jeg skulle ud og køre bogbus.
(3 personer)
1 spsk olivenolie
4 fed hvidløg
purløg
ramsløg
salt, peber
Min erfaring med ovnbagte kartofler er, at de altid skal
have mere end der står i opskriften for at blive ordentlig møre. Så jeg
startede med at skrubbe kartoflerne, komme dem i en gryde med vand og koge dem
3-5 minutter. Derefter blev de skåret i både. Tomaterne skylles og begge dele
kommes i et ildfast fad, hvor den vendes med olien. Hvidløgsfedene skrælles
ikke, men knuses med et knivskæfte og lægges i fadet. Krydr med salt og peber.
Bag kartoflerne ved 225 grader i 20 minutter. Imens skæres pølserne i tykke
skiver og efter de 20 minutter, kommes de i fadet sammen med halvt purløg og halvt
ramsløg, begge dele finthakket. Det hele vendes endnu en gang rundt.
Kartoffelfadet bages yderligere 25-30 minutter til kartoflerne er møre. Lige
før serveringen drysses det sidste purløg og ramsløg over. Serveres med sennep
og dagens salat.
Note: En lækker hverdagsret uden for mange ingredienser. Den
gik også rent ind hos Datteren, bortset fra de ovnbagte tomater, som hun ikke
rigtig kan med. Til gengæld synes jeg, at de er rigtig lækre.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar