Burger er jo nem mad og med en god hjemmelavet grov bolle
også meget mættende mad.
Jeg fandt en god opskrift på burgerboller hos Med med hjertet i stilhed og storm. Som fyld lavede jeg nogle store kyllingebøffer med forskellige løg i og
desuden blev burgeren smækket sammen med guacamole, salatblade, et par skiver
grillost og tomatpesto. En ordentlig mundfuld – men den var god.
Burger med kylling – min version
Bollerne:
2½ tsk sukker
1 tsk salt
2 æg
500-550 g
hvedemel
Kyllingebøffer:
½ finthakket rødløg
1 lille bdt purløg
1 fed hvidløg
lidt tørret chili
salt, peber
1 æg
2 spsk hvedemel evt. lidt mere
olivenolie
Først bagte jeg bollerne. Opløs gæren i det lune vand og rør
det med sukker, salt, olie og æg. Rør fuldkornshvedemel og havregryn i. Ælt
hvedemel i efter behov, til dejen bliver glat og smidig. Lad dejen hæve en
time. Slå dejen ned og del den. Jeg lavede 8 (store) burgerboller og 8
almindelige boller af portionen. Hver del rulles til en bolle. De 8
burgerboller trykkes desuden flade, så de er ca. 2 cm i højden. Lad dem
efterhæve 30 minutter. Pensles med æg og drysses med sesam. Bages i ovnen 12-15
minutter ved 200 grader. Til kyllingebøfferne røres farsen med finthakket løg,
klippet purløg og finthakket hvidløg. Tilsæt salt, peber og chili. Rør ægget i
og derefter hvedemel indtil dejen bliver fast nok til at forme to store bøffer.
Bøfferne steges 15 minutter til de er gyldne og gennemstegte. Burgerne lægges
sammen med guacamole, tomatpesto, salatblade, grillost og kyllingebøf. Serveres
med dagens salat.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar