lørdag den 5. maj 2012

Burger med kylling


Burger er jo nem mad og med en god hjemmelavet grov bolle også meget mættende mad.


Jeg fandt en god opskrift på burgerboller hos Med med hjertet i stilhed og storm. Som fyld lavede jeg nogle store kyllingebøffer med forskellige løg i og desuden blev burgeren smækket sammen med guacamole, salatblade, et par skiver grillost og tomatpesto. En ordentlig mundfuld – men den var god.


Burger med kylling – min version
Bollerne:
50 g gær
5 dl lunkent vand
2½ tsk sukker
1 tsk salt
2 æg
0,4 dl olie
150 g groft fuldkornshvedemel
100 g havregryn
500-550 g hvedemel
Kyllingebøffer:
250 g kyllingefars
½ finthakket rødløg
1 lille bdt purløg
1 fed hvidløg
lidt tørret chili
salt, peber
1 æg
2 spsk hvedemel evt. lidt mere
olivenolie
Først bagte jeg bollerne. Opløs gæren i det lune vand og rør det med sukker, salt, olie og æg. Rør fuldkornshvedemel og havregryn i. Ælt hvedemel i efter behov, til dejen bliver glat og smidig. Lad dejen hæve en time. Slå dejen ned og del den. Jeg lavede 8 (store) burgerboller og 8 almindelige boller af portionen. Hver del rulles til en bolle. De 8 burgerboller trykkes desuden flade, så de er ca. 2 cm i højden. Lad dem efterhæve 30 minutter. Pensles med æg og drysses med sesam. Bages i ovnen 12-15 minutter ved 200 grader. Til kyllingebøfferne røres farsen med finthakket løg, klippet purløg og finthakket hvidløg. Tilsæt salt, peber og chili. Rør ægget i og derefter hvedemel indtil dejen bliver fast nok til at forme to store bøffer. Bøfferne steges 15 minutter til de er gyldne og gennemstegte. Burgerne lægges sammen med guacamole, tomatpesto, salatblade, grillost og kyllingebøf. Serveres med dagens salat. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar