Så blev det også min tur til at prøve en af de nye hytteoste fra Arla.
Det var hytteosten med fire slags løg og jeg brugte den som
fyld på en pizza sammen med skinke, løg og squash. Det var – sjovt nok – en
opskrift, jeg havde fundet hos Arla. Hytteosten har i sig selv en god smag og
den vil helt sikkert kunne finde anvendelse til mange ting eller
også kan man bare spise den, som den er på et stykke rugbrød med lidt grønt.
Til pizzadejen kan man bruge en færdig fuldkornspizzadej, det er den nemme
måde. Eller man kan lave sin egen, som jeg gjorde det denne gang.
Pizza med krydret hytteost og skinke – min version
(2 personer)
½ tsk salt
1 tsk olivenolie
1 rødløg i tynde ringe
½ squash
citronsaft
salt, peber
Opløs gæren i vand. Tilsæt salt og olivenolie,
fuldkornshvedemel og det meste af durummelet og ælt dejen. Kom en anelse
olivenolie i en skål, vend dejen rundt og sæt den til hævningen en halv
time. Del dejen i to og rul hver del ud
på et stykke bagepapir. Det kan være en god ide at prikke bunden med en gaffel,
så den ikke hæver for meget op. Læg dejen og bagepapiret over på en varm plade
og bag bunden i 10 minutter ved 225 grader. Fordel hytteost, løg og skinke på
bunden og bag den yderligere 10 minutter. Imens skrælles squashen i lange tynde
strimler med din kartoffelskræller. Skrællerne vendes med citronsaft, salt og
peber og lægges oven på pizzaen, når den kommer ud af ovnen. Serveres med
dagens salat.
Note: Jeg havde ikke før bagt pizza på den måde af to
omgange og med en varm plade. Det gav et rigtig godt resultat. Pizzaen smager
ikke som en traditionel pizza, men jeg syntes, at det blev en rigtig lækker,
smagfuld og knap så fed udgave af en pizza.
Det ser godt nok rigtig lækkert ud, det skal helt sikkert prøves.
SvarSletMette
Hej Mette,
SletDet var i hvert fald en pizza lige efter min smag :-)