torsdag den 20. december 2012

Kornotto med rødbeder


En rigtig god kornotto…

…med rødbeder og ost fandt jeg hos JulieKarlasKøkken. Hun havde lavet den med spelt, jeg brugt hvedekerner i stedet og tilføjede i øvrigt et par andre ting. Den ser lidt dramatisk ud i farverne på billedet, men den smagte bare rigtig godt.


Kornotto med rødbeder – min version
(1 person)
150 g rødbeder, skrællet og skåret i tern
saft af en halv appelsin
olivenolie, salt, peber
75 g hele hvedekerner
½ løg
3-4 dl grønsagsbouillon
1 spsk hvidvinseddike
1 spsk æblesirup
40-50 g revet ost
Rødbedeternene vendes i olie, salt og peber. Jeg havde også lige en halv appelsin liggende, så den blev presset og så blev appelsinsaften også vendt med rødbederne. Rødbedeterne bages i ovnen ved 200 grader i 25 minutter. Løget  hakkes fint og svitses blanke i lidt olivenolie. Derefter tilsættes hvedekernerne og de steger med et par minutter sammen med løg, hvidvinseddike og æblesirup. Så tilsættes bouillonen lidt ad gangen på sædvanlig risotto-vis. Hver gang væden er blevet absorberet, føjer man mere til. Når kernerne er alt dente, det tog ca. 25 minutter og risooten har en god fast konsistens, skrues ned for varmen. Så tilsættes de ovnbagte rødbeder og det hele varmes igennem. Lige inden serveringen blandes revet ost i og kornottoen er klar til servering sammen med dagens salat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar