søndag den 16. december 2012

Konfekt 2012



Så fik jeg lavet konfekt…

…sammen med min søster her i weekenden. Bl.a. prøvede vi to nye slags, som I får opskrifter på her. Måske fik vi ikke lavet verdens smukkeste konfekt, men ud fra de smagsprøver vi tog, så var smagen helt i top. Så vi kan godt glæde os til at gå ombord i resten af konfekten, når vi skal være sammen i juledagene. Opskriften på Bounty-konfekt har jeg fundet hos Twinfood og opskriften på espressotrøfler har jeg fundet hos Odense Marcipan


Bounty-konfekt – min version
(1 stor portion)
1 dåse kondenseret mælk
350 g kokosmel
1 tsk vaniljesukker
100 g hvid chokolade
100 g mørk chokolade
lidt fintrevet citronskal
Bland kondenseret mælk og kokosmel sammen i en skål. Tilsæt vaniljesukker og rør rundt. Sæt det koldt en times tid. Form massen til kugler, hvorefter de stilles på køl igen (gerne lang tid f.eks. natten over). Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen og dyp kuglerne deri. Pynt med lidt revet citronskal.

Espressotrøffel – min version
(ca. 25-30 stk)
200 g mørk chokolade
¾ dl piskefløde
1 spsk espresso eller meget stærk kaffe
200 g hvid chokolade
kakao
Hak den mørke chokolade og smelt den over vandbad eller i mikroovnen. Tilsæt fløde og espresso, rør godt og sæt trøffelmassen i køleskabet til den er kold. Rul marcipanen ud mellem to stykker bagepapir til en stor firkant. Fordel trøffelmassen på halvdelen af marcipanen. Dette er ikke så nemt, hvis trøffelmassen er blevet for stiv, så det er nok en god ide ikke at vente, til den er blevet helt kold. Læg den anden halvdel af marcipanen hen over. Sæt konfekten i køleskabet, til den er helt kold. Skær massen ud i små firkanter. Smelt den hvide chokolade i vandbad eller i mikroovnen og dyp konfektfirkanterne i chokoladen. Til sidst får de lige et drys kakao.

Fortvivl ikke hvis konfekten ikke bliver som forventet. Man kan næsten altid rulle det hele sammen til en pølse, dyppe det i chokolade og skære skiver af det. Og smagen fejler som regel ikke noget.

2 kommentarer:

  1. Det ser lækkert ud. Tak for opskrifterne:)

    SvarSlet
    Svar
    1. Selv tak. Godt hvis de har kunnet inspirere dig :-)

      Slet