søndag den 17. februar 2013

Fuldkornssnegle med dadler


Hvis man har lyst til lidt sødt uden sukker…

…så kan disse fuldkornssnegle med dadler måske være en mulighed. Især hvis man også kan lide sine snacks lidt grove. Sneglene blev nærmest en mellemting mellem en grovbolle og en kage. Jeg lavede dem ikke så store og der blev heller ikke verdens fineste snegle. Men de smagte godt. Opskriften fandt jeg her.


Fuldkornssnegle med dadler og nødder - min version
(Antallet afhænger af størrelsen)
30 g gær
1, 2 dl vand
2 dl A38
½ tsk groft salt
1 tsk rapsolie
1 dl havregryn
200 g grahamsmel
Ca. 190 g hvedemel
135 g hasselnødder
1 spsk rapsolie
3-4 spsk vand
100 g dadler
kanel
1 sammenpisket æg til pensling
Vandet lunes og gæren smuldres i det lunkne vand. Rør til gæren er opløst. Tilsæt A38, salt, rapsolie og havregryn og rør godt. Tilsæt grahamsmel. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og rør til dejen er fast og lind. Stilles til hævning en time. Rist hasselnødderne på en pande over svag varme, til de er gyldne. Bland hasselnødderne med olie og vand. Tilsæt dadlerne og blend til hasselnøddesmørret har en smøragtig konsistens, det er vigtigt at det bliver rimelig nemt at smøre ud. Man kan evt. tilsætte lidt vand, hvis konsistensen er for fast. Smag til med kanel. Rul dejen ud til en plade på 34x40 cm. Spred fyldet ud i et jævnt lag og rul dejen sammen. Skær dejrullen i skiver på ca. 1 cm. Læg dem på en bageplade med bagepapir og tryk dem lidt flade. Lad dem efterhæve ca. 30 minutter. Pensl sneglene med æg inden de bages ved 200 grader i 17-20 minutter.

Nyt fra Anne på Sjette
Mon ikke vi alle sammen efterhånden er ved at være godt trætte af vinteren? Heldigvis går det den rigtige vej. De lyse timer bliver flere, der lyder pippen og kvidren fra forårskåde fugle, sågar en solsort hørte vi i går. Og vintergækker og erantis titter frem i haverne. Lad os tænke på det og ikke på den kulde, de har lovet os i næste uge.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar