mandag den 22. april 2013

Bøger (eller bog) læst i marts 2013


Det er faktisk ved at være helt pinligt, men i marts måned fik jeg kun læst en eneste bog...

...og så var den ikke engang særlig tyk! Men nogle gange prioriterer man så meget andet og når jeg så endelig gik i seng og skulle til at læse, så faldt øjnene meget hurtigt i og så var det slut med læsningen den dag. Og det var ikke engang fordi bogen var særlig kedelig, at jeg faldt i søvn – jeg var bare træt.

Men hvad var det så for en bog, jeg trods alt fik læst?
Det var romanen ”En fortælling om at glemme” af Stephan Merrild Block, en amerikansk forfatter der skriver interessante bøger med et rigtig godt sprog. Bogen er udgivet på forlaget Tiderne skifter


Denne bog handler om Alzheimers, en særlig udgave af sygdommen der rammer yngre mennesker. Man følger to personer: Den gamle pukkelryggede særling Abel, der stadig bor på den gamle slægtsgård, hvor han engang boede sammen med broren, der fik tidlig Alzheimers og den unge ensomme og nørdede fyr Seth, hvis mor lider af sygdommen.

Al jorden omkring Abels forfaldne gård er solgt til nybyggeri og de pæne mennesker i de pæne huse omkring ham, ser skævt til den underlige gamle mand. Abel er ligeglad, hans tanker drejer sig mest om fortiden, det vil sige den gang han boede sammen med broren og brorens kone, som han forelskede sig voldsomt i.

Seths far forsumper foran fjernsynet med en drink i hånden, så der er ikke meget hjælp for Seth at hente der. I stedet prøver han at håndtere sin mors sygdom ved at finde ud af så meget som muligt om sygdommen og om hendes baggrund og familie. At opsøge en masse fremmede mennesker med sygdommen for at høre deres historie, er ikke nogen nem opgave for en genert ung mand, men nysgerrigheden er for stor.

Hvis man gerne vil læse om sygdommen Alzheimers og hvordan den påvirker såvel de syge som de pårørende, så er denne bog spændende at tage fat i. Bogen bygger på forfatterens egne erfaringer med Alzheimers, der dels er personlige, sygdommen findes i hans egen familie og dels faglige, da han studeret kognitiv neurovidenskab på universitet



Ingen kommentarer:

Send en kommentar