tirsdag den 23. april 2013

Korn med grønsager og ost



Aftenens grønsagstilbehør var Stop-spild-af-mad-inspireret…

…her var en rest spidskål, nogle efterhånden halvgamle gulerødder og en broccoli, der trængte til at blive brugt. Blandet med korn og revet ost blev det dejligt grønsagstilbehør til en gang pølser.


Korn med grønsager og ost
1 løg, finthakket
olie
2 dl hvedekerner
60 g spidskål snittet fint
60 g gulerødder i små tern
100 g broccoli hakket groft
2½-3 dl bouillon
100 g revet ost
salvie
salt, peber
frisk timian
Svits løgene bløde i lidt olie i en gryde. Tilsæt hvedekernerne og lad dem svitse med et par minutter. Så tilsættes den finthakkede spidskål samt 1½-2 dl bouillon. Læg låg på gryden og lad det småkoge 10 minutter. Hvis væden koger væk, kommes mere bouillon i gryden. Gulerødder og broccoli tilsættes og det hele koger endnu 10 minutter. Til sidst kommes revet ost i og det hele røres rundt og varmes igennem til osten er smeltet. Smages til med salvie, salt og peber. Ved serveringen pyntes med et drys frisk hakket timian.

Nyt fra Anne på sjette
I morgen skal vi holde åbent hus på "mit" bibliotek. Det skal vi, fordi vi torsdag går over til det der kaldes "åbne biblioteker". Det betyder at brugerne kan bruge biblioteket hele dagen mellem kl. 7 og kl. 22. Til gengæld må de klare sig selv de fleste af timerne, da personalet kun vil være tilgængeligt på visse tidspunkter af dagen. Spændende hvordan det kommer til at gå. Skulle du være i Aarup på Fyn mellem kl. 19 og 21 i morgen aften, kan du jo komme forbi og hilse på.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar