Her er en slags rodfrugttærte uden tærte (!)…
…som kan bruges som tilbehør eller spises som hovedret. Når jeg skriver, at det er en tærte uden tærte, så er det fordi fyldet minder om tærtefyld, men der er ingen dejbund. Man kan bruge de rodfrugter man lige har på lager. Denne dag bestod fyldet af kartofler, rødbeder og gulerødder. God måde at få brugt sin rodfrugtrester på.
Rodfrugttærte uden tærte
1 bdt forårsløg, hakket
300 g kartofler, skrællet og revet groft
100 g rødbede, skrællet og revet groft
100 g gulerod, skrællet og revet groft
olivenolie
2 æg
½ dl mælk
1 spsk sennep
salt, peber
50 g revet ost
Varm lidt olie på panden og svits forårsløg og de øvrige grønsager heri i ca. 10 minutter. Smør en tærteform og hæld grønsagsblandingen i. Æggene piskes med mælk, sennep og krydderier. Æggemassen hældes over grønsagerne. Bag ”tærten” i 15 minutter ved 200 grader. Kom revet ost på og bag tærten yderligere 15 minutter. Smager fortrinligt som tilbehør til f.eks. en stegt kyllingemedister, frikadeller eller andet kød. Vi fik som sædvanlig salat til. Dagens salat var lavet af fintskåret spidskål, gul peberfrugt i tern og agurk i tern. Dertil en dressing af A38 og citronsaft.
Nyt fra Anne på Sjette
Skønt, at det endelig er blevet rigtig forår med grønt græs, grønne knopper på buskene og anemoner. Og skønt med en fridag hjemme i dag, efter to uge med flere sene vagter og to lørdagsvagter i træk. Der blev tid til både en gåtur med Datteren og senere en cykeltur. Så er dagens motion vist dækket ind.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar