fredag den 19. april 2013

Chokoladecookies med pebermynte og crumble med ferskner og hindbær


Hermed det sidste indlæg om min fødselsdag...

...og det handler om det søde, nemlig de to slags kager mine gæster fik serveret. Dels var der nogle meget lækre chokoladecookies med pebermynte, som Datteren havde fundet på vi skulle lave og dels en rigtig god og forårsagtig crumble med ferskner og hindbær.


Chokoladecookies med pebermynte
(ca. 20 stk.)
150 g mørk chokolade
150 g hvedemel
1 dl usødet kakaopulver
1½ tsk natron
100 g blødt smør
240 g brun farin
2 æg
100 g pebermyntechokolade, hakket
Start med at smelte den mørke chokolade enten i vandbad eller i mikroovnen. Sigt mel, kakaopulver, natron og salt i en skål. Kom smør og sukker i en anden skål og pisk det godt, til massen er cremet. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt imellem hvert æg. Når den smeltede chokolade er afkølet vendes den i æggemassen. Så tilsættes de tørre ingredienser ad flere gange, rør godt i dejen ind imellem. Til sidst røres den hakkede pebermyntechokolade i dejen. Sæt derefter dejen i køleskabet ca. et kvarter før kagerne formes. Kagerne formes ved at tage hvad der svarer til ca. 2 spsk dej og samle det til en kugle, der lægges på en bageplade med bagepapir. Sørg for god plads imellem kuglerne, da de flyder ud. Sæt pladen i køleskabet yderligere 30 minutter, inden de bages i ovnen ved 165 grader i 15-20 minutter indtil kagerne er hævet og krakeleret på toppen.


Peach Melba-crumble – min version
(4 personer)
1 dåse ferskner
150 g frosne hindbær 
1 spsk rørsukker
Crumbledej:
50 g hvedemel
50 g havregryn
50 g sukker
50 g blødt smør
Giv de frosne hindbær et kort opkog – bare for en sikkerheds skyld. Tænd ovnen på 200 grader. Skær fersknerne i mundrette stykker og bland dem forsigtigt med hindbærrene. Smør et ovnfast fad og kom ferskener og hindbær i sammen med et drys rørsukker. Smuldr mel og havregryn med sukker og smør til en smuldredej. Fordel dejen over frugterne og bag kagen i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter til overfladen er gylden. Serveres med en god cremefraiche, skyr eller lign. rørt med vaniljesukker. Is kan også bruges. 
Opskriften stammer fra en kogebog, men jeg har desværre ikke fået skrevet op hvilken en, det drejer sig om.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar