Sent i aftes vendte jeg hjem...
...efter en skøn uges ferie i Toscana. To ting (som jeg begge holder rigtig meget af) var især på programmet og det var vandreture og god mad. Der skal nok komme indlæg om både det ene og det andet, men det tager lidt tid at få styr på billederne og hverdagen med arbejde starter igen i morgen. Derfor får I denne omgang en opskrift, som jeg prøvede af før ferien.
Pastagratin med grønsager i ramsløgsovs
(2 personer eller 1 person 2 dage)
100 g pasta
100 g blomkål
50 g broccoli
75 g gulerødder
Opbagt sovs af:
lidt smør
lidt mel
kogevand fra grønsagerne
mælk
salt, peber
ramsløg, hakket
75 g revet ost
Pastaen koges som den plejer. Blomkål og broccoli deles i buketter og gulerødderne skæres i store tern. Begge dele koges sammen i letsaltet vand i ca. 10 minutter. Gem endelig kogevandet, når grønsagerne er færdigkogt, det skal nemlig bruges som en del af sovsen. Når pasta og grønsager er færdigkogt, drypper de af og blandes i et smurt ildfast fad. Derefter laves en opbagt sovs. Jeg har ikke skrevet de præcise mål, da mængden afhænger af, hvordan sovsen bliver. Start med at smelte lidt smør i en gryde (ca. 25 g). Når smørret er smeltet tilføjes mel – ca. 2 spsk. Det hele piskes sammen under omrøring. Når massen koger tilføjes grønsagsvand og mælk lidt ad gangen og der piskes ind imellem til sovsen har en passende konsistens. Krydr med salt og peber og bland ramsløgene i. Sovsen hældes over grønsager og pasta og det hele vendes godt rundt. Drys med revet ost og sæt fadet i ovnen ved 200 grader ca. 15 minutter. Værsgo – en dejlig grønsagsret der spises sammen med dagens salat.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar