tirsdag den 2. september 2014

Blåbærmåne

I min ferie…

…holdt vi bl.a. fødselsdag for min mor. Og helt i hendes ånd startede vi med en skovtur eller rettere en tur til stranden. Desværre var vejret ikke så godt – vi undgik regnen, men det blæste en del og det var også koldt. Ja, næsten efterårsagtigt. Men heldigvis fandt vi et slags læskur vi kunne sidde i, og så kunne vi nyde den dejlige kage og kaffen i læ og tørvejr. Kagen havde jeg haft med og den var lavet efter en opskrift, jeg havde set hos The Foodclub.



Blåbærmåne
(6-8 personer)
150 g blødt smør
150 g fintrevet marcipan
100 g rørsukker
½ tsk ren vanillepulver
4 æg
125 g hvedemel
1 tsk bagepulver
100 g frosne (og optøede) blåbær
Mørk pålægschokolade
Pisk blødt smør med revet marcipan, sukker og vanille til det er let og luftigt. Tilsæt æggene og pisk igen. Derefter røres mel og bagepulver i dejen og så vendes blåbærrene forsigtigt i. Smør en springform på 22 cm og kom dejen i formen. Bages ved 200 grader i 35-40 minutter. Når kagen er kølet lidt af dækkes den med skiver af pålægschokolade.

2 kommentarer:

  1. Blåbærmåne det lyder virkelig lækkert og så med Mørk pålægschokolade den var smart det skal jeg helt sikkert prøve mange tak for inspiration og flot side

    Mvh

    Sofie

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Sofie,
      Dejligt, at du kan lide min side. Kagen var også rigtig lækker, så den anbefaler jeg gerne. Og det med at bruge pålægschokolade som glasur er rigtig nemt.

      Slet